Presedintele rus Vladimir Putin si-a inceput ieri intrevederea cu secretarul de stat Condoleeza Rice si cu seful Pentagonului Robert Gates amenintand ca Rusia s-ar putea retrage din Tratatului pentru Fortele Nucleare Intemediare.

Rusia a anuntat si in luna iulie ca isi va suspenda participarea la Tratatul Fortelor Conventionale in Europa (CFE), care limiteaza numarul armamentelor grele desfasurate intre Atlantic si Urali.

Chestiunea viitorului tratatului START pentru reducerea numarului de arme strategice, care expira in luna decembrie 2009, se afla de asemenea in suspans, informeaza NewsIn.

Secretarul american de stat Condoleeza Rice si secretarul apararii Robert Gates se vor afla astazi si maine la Moscova, pentru a discuta in special problema delicata a scutului antiracheta pe care Washingtonul intentioneaza sa il desfasoare in Europa, spre nemultumirea Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.