Patru persoane mascate, suspectate ca apartin organizatiei teroriste separtiste basce ETA, au furat miercuri seara produse chimice care ar putea fi folosite pentru explozibili, dintr-o uzina din apropiere de Saint -Etienne, in estul Frantei, au anuntat ieri, surse judiciare.

"Modul de operare este similar celui utilizat de membri ETA", a declarat aceeasi sursa, dupa cum informeaza NewsIn.

Furtul a avut loc in uzina Labema, o fabrica de produse chimice din Lorette, intre Rive-de-Gier si Saint-Chamond, la 20 de kilometri de Saint-Etienne. Hotii, doi barbati si doua femei, au fugit apoi cu masini apartinand companiei, iar politia judiciara din Lyon a lansat o ancheta pentru descoperirea infractorilor.

Fortele de securitate spaniole vor fi in stare de alerta vineri, la Madrid, unde ziua nationala va fi marcata de o defilare militara in prezenta regelui Juan Carlos, a premierului Jose Luis Rodriguez Zapatero si a autoritatilor civile si militare din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.