Presedintele francez, un admirator declarat al Statelor Unite, s-a aratat multumit de rezultatele intilnirii cu presedintele Putin, insa liderul de la Kremlin a fost mult mai circumspect. „Franta a fost si va fi, sper ca va fi, partenerul nostru european de incredere“ a fost una dintre putinele declaratii facute presei de catre Vladimir Putin.

Cei doi presedinti au gasit „o pista care poate apropia punctele de vedere“ fata de viitorul statut al provinciei Kosovo, insa „este prea repede“ pentru a face publica aceasta solutie, a aratat presedintele francez, dupa prima runda de convorbiri cu omologul sau rus. „Am gasit la domnul Putin vointa de a nu inchide calea catre o solutie care sa evite umilintele prietenilor nostri sirbi, precum si ale Rusiei“, a adaugat Nicolas Sarkozy. Acesta i-a transmis insa presedintelui rus ca, in lipsa unei evolutii in dosarul Kosovo, UE va recunoaste independenta provinciei.

Sarkozy a subliniat si „convergenta“ de opinii asupra dosarului iranian. „Sintem de acord ca iranienii pot obtine arma nucleara. Exista insa o nuantare a pozitiilor cind vine vorba despre vointa iranienilor de a o obtine“, a spus Sarkozy.