Reprezentanti ai societatii civile din Bulgaria au protestat, ieri, la Sofia, fata de conditiile degradante in care traiesc copiii institutionalizati din tara lor. Imaginile surprinse de ziaristii de la BBC, in orfelinatele si institutiile pentru persoanele cu dizabilitati fizice sau psihice, au socat opinia publica.
BBC a filmat, timp de cinci luni, viata de zi cu zi a 75 de copii si adolescenti dintr-un orfelinat din zona rurala a Bulgariei. Copiii care au avut vreo sansa sa se integreze au pierdut-o din cauza nepasarii angajatiilor din institutiile in care au trait, au constatat jurnalistii de la BBC.

Dintre toate statele europene, Bulgaria are numarul cel mai mare de copii institutionalizati orfani cu dizabilitati. Conform datelor oficiale, la inceputul anului se aflau, in institutiile statului bulgar, peste 8.000 de copii.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.