Premiera mondiala la Paris. Autoritatile franceze au inaugurat primul tren hibrid din lume, care are dubla tractiune - diesel si electrica. Trenul a efectuat prima cursa pe tronsonul Paris - Troyes (estul Frantei).

Trenul lansat astazi la Paris poate trece, printr-o simpla apasare de buton, de pe tractiunea electrica pe cea diesel. O astfel de garnitura costa 4 milioane de euro si poate atinge o viteza de 160 de kilometri pe ora.

La eveniment au fost prezenti si oficiali ai companiei de cai ferate romane, care sunt interesati sa cumpere un astfel de tren.

Daca CFR Calatori decide sa cumpere astfel de trenuri, primele garnituri vor ajunge in Romania in cel mult doi ani. Trenul hibrid va fi folosit mai ales pe caile ferate ne-electificate precum Bucuresti-Sibiu si Bucuresti-Brasov.

Lansarea de la Paris n-a fost lipsita de incidente. Peste 50 de muncitori ai cailor ferate franceze au protestat impotriva introducerii acestui tren de teama ca vor ramane fara locuri de munca.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.