Belgia a transmis ambasadelor din intreaga lume o nota diplomatica mai putin obisnuita, scurta si concisa. "Daca cineva intreaba in legatura cu posibilitatea ca partea vorbitoare de franceza sa se desparta de cea vorbitoare de limba olandeza, raspunsul este NU", anunta Associated Press, monitorizata de ziare.com.
La peste patru luni de la alegerile generale, tara nu este condusa de un guvern pentru ca nici unul dintre partidele iesite pe primele locuri nu au reusit sa ajunga la un compromis politic. Belgia are 6,5 milioane de vorbitori de olandeza si patru milioane de francofoni.

Bariera lingvistica marcheaza si diferentele economice. Intre cele doua regiuni, Flandra si Valonia, exista decalaje vizibile: Flandra pretinde ca aduce la bugetul federal cu 10 miliarde de euro mai mult decat valonii (valonii zic ca doar doua), ca productivitatea muncii este cu 20% superioara, cifra somajului este la jumatate, ca atrage mult mai multi investitori straini, ca portul Anvers - - al doilea din Europa - poate fi o capitala mult mai legata de lume decit Bruxelles.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.