Interpolul a lansat un apel fara precedent in lume, pentru a prinde un barbat acuzat ca a postat sute de fotografii pe internet in care abuza sexual mai multi copii.

Interpolul a difuzat pe internet, imagini cu un om pe care il acuza de pedofilie. In imaginile ortiginale, chipul barbatului a fost modificat digital pentru ca acesta s nu fie recognoscibil, informeaza cotidianul italian La Repubblica. Expertii politiei germane, au reusit insa sa „reconstruiasca” fata agresorului, si acum, politia incearca sa il gaseasaca pe individ.

Barbatul apare in aproximativ 200 de imagini care infatiseaza felul in care violeaza 12 baitei, pe care politia crede ca individul i-a racolat din Vietnam si Cambodgia, probabil in perioada 2002-2003.
Interpolul spune ca acest individ este un pericol pentru copii, atata vreme cat acesta nu va fi prins.
„ Am incercat toate metodele pentru a-l identifica si pentru a-l aduce in fata justitiei”, a declarat presedintele Interpol, Ronald Noble said.

„Suntem convinsi ca fara ajutorul publicului, nu vom reusi sa il prindem pe acest obsedat sexual, si ca acesta va continua sa violeze si sa abuzeze sexual copii de la 6ani, pana la copii care-si traiesc primi ani de adolescenta”, a adaugat Ronald Noble.

Primele imagini cu acest individ, au fost gasite cu trei ani in urma, in Germania au mai declarata oficiali ai Interpol. Fotografiile au fost maipulate in asa fel incat sa fie ascunsa fata agresorului, insa specialistii au produs imagini identificabile ale barbatului. Fotografiile dezvaluie chipul uni barbat cu parul inchis la culoare, cu varsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani, insa identitatea sa ramane inca necunoscuta.

Interpolul detine o baza de date de 520,000 de imagini ale unor copii abuzati sexual de indivizi din 36 de state. Investigatorii au reusit insa sa salveze aproape 600 de victime din 31 de tari, comenteaza in acelasi timp, BBC News.

Using sophisticated software, investigators have identified and rescued nearly 600 victims from 31 countries.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.