Sfarsitul de saptamana a fost marcat de proteste in Belgia, Elvetia si Danemarca. in timp ce nationalistii flamanzi au incendiat drapelul belgian, la Berna, extremistii de stanga s-au batut cu politistii. Fortele daneze de ordine au arestat mai multi tineri care denuntau inchiderea unui centru destinat lor.
Peste 350 de sustinatori ai independentei Flandrei au manifestat ieri, in apropiere de Bruxelles, scuipand si incendiind drapelul belgian, pe care il considera un simbol al unui regat "artificial". "sobolani valoni, faceti-va bagajele" si „Sa crape Belgia", au fost cateva dintre sloganurile care au rasunat la marsul organizat de Voorpost, un grup radical care militeaza pentru dezmembrarea tarii.

La manifestatie au luat parte si 17 parlamentari ai partidului de extrema-dreapta Vlaams-Belang. Acestia au arborat drapelul Flandrei. De patru luni, formarea unui nou guvern este blocata de neintelegerile dintre valoni si flamanzi. "Solutia este separarea flamanzilor si valonilor", a declarat ieri secretarul general al Voorpost, Michael Debronett.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.