Vaticanul va publica documentele procesului care a distrus Ordinul Cavalerilor Templieri. Este vorba de o opera valoroasa si secreta care va fi prezentata la 25 octombrie in Sala Veche a Sinodului, la Vatican. Titlul este dintre cele care ii atrag pe pasionatii genului mistico-ezoteric. "Processus contra Templarios" se bazeaza in esenta pe Pergamentul de la Chinon, descoperit in 2001 de cercetatorul Barbara Frale, in Arhiva Secreta a Vaticanului.

Chiar Arhiva este cea care a decis sa publice ceea ce a fost definit drept o opera "monumentala". Este un proiect valoros, o editie riguros limitata la 799 de exemplare, care contine reproducerea fidela a originalelor pastrate in Arhiva. Opera se insereaza in "Exemplaria Praetiosa", cea mai elaborata publicatie pe care Arhiva a realizat-o pana acum, scrie Marco Tosatti in ziarul italian La Stampa. "Este o opera importanta - afirma istoricul Franco Cardini, care va participa la prezentarea volumului si contine ultimele documente publicate despre acest eveniment, cu pergamentul original descoperit la Vatican". Pergamentul a fost scris in 1312, anul dizolvarii Ordinului de catre Papa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.