In plin vartej al numaratorii voturilor si al intentiei companiei ruse Gazprom de a reduce livrarile de gaz pentru Ucraina, presedintele Viktor Iuscenko a lansat o propunere-bomba: coalitie guvernamentala intre prorusi si "portocalii".

O coalitie intre prorusi si prooccidentali este cea mai noua idee propusa la Kiev, unde numaratoarea voturilor inregistrate la legislativele anticipate de duminica trecuta este pe final. Sugestia ii apartine presedintelui "portocaliu" Viktor Iuscenko si a fost lansata la nici 24 de ore dupa ce compania rusa Gazprom a anuntat ca ar putea reduce livrarile de gaze naturale catre Ucraina. Motivul unei astfel de decizii ar fi neachitarea de catre Kiev a unei datorii de 1,3 miliarde de dolari, termenul-limita fiind sfarsitul acestei luni.

ALEGERILE

Fondul anuntului facut de Gazprom este cel putin delicat pentru Ucraina. Tabara formata de Blocul Iulia Timosenko si coalitia Ucraina Noastra-Autoapararea Populara, a presedintelui Iuscenko, se afla cu cateva procente in fata Partidului Regiunilor, al premierului prorus Viktor Ianukovici. Timosenko era creditata cu mari sanse de a redeveni prim-ministru si isi declarase intentia ca, din aceasta postura, sa renegocieze toate contractele dintre Ucraina si Gazprom.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.