Presedintele Frantei a primit cea mai inalta distinctie bulgara pentru rolul jucat in eliberarea infirmierelor bulgare.
In cadrul celei de-a doua etape a turneului sau european, inceput in urma cu 15 zile in Ungaria, seful statului francez, Nicolas Sarkozy, s-a aflat, ieri, la Sofia. Sotia sa, Cecilia, ar fi trebuit sa ajunga si ea in capitala Bulgariei, dar in ultima clipa a renuntat, deoarece actiunile doamnei Sarkozy pentru eliberarea infirmierelor bulgare din Libia au generat numeroase critici in Franta. Vizitele au avut scopul sa evalueze situatia de pe continent inaintea preluarii conducerii Uniunii Europene la 1 iulie 2008.

Sarkozy a catalogat Bulgaria ca fiind un "partener important" al Frantei in domenii ca agricultura, aparare si politici energetice nucleare, potrivit declaratiilor facute in cadrul unui interviu pentru patru ziare bulgare, acordat inaintea sosirii sale in aceasta tara. "Cred ca trebuie sa sporim cooperarea in fiecare dintre aceste domenii si voi propune atat presedintelui Parvanov, cat si premierului Stanisev sa actionam in acest sens", a spus Sarkozy.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.