Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European a prezentat “Sinergia Marii Negre”, o initiativa regionala menita a intari cooperarea statelor riverane Marii Negre si a influenta cresterea economica si democratizarea regiunii.
“O data cu integrarea Romaniei si Bulgariei, UE a devenit parte a re­giunii Marii Negre”, admi­tea, in urma cu cateva luni, comisarul european pentru Relatii externe si buna vecinatate, Benita Ferrero-Waldner. in prezent, UE deruleaza trei initiative de cooperare in regiunea Marii Negre: procesul de preade­rare in cazul Turciei, politica europeana de vecinatate cu cin­ci state est-europene si par­teneriatul strategic cu Ru­sia. “Situatia actuala din re­giunea Ma­rii Negre se poate caracteriza printr-o expresie cheie: 'o­portunitati noi intr-un context reinnoit>>“, considera eu­ro­parlamentarul roman Ro­ber­ta Anastase, raportor pe mar­ginea Cooperarii regionale la Marea Neagra. Raportul va fi votat in Parlamentul European in decembrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.