Casa Alba le-a solicitat strangerea de mana necesara ca aliatii arabi sa se poata ralia pozitiei americane impotriva celei iraniene
Premierul israelian, Ehud Olmert, si presedintele palestinian, Mahmud Abbas, s-au intalnit, ieri, la Ierusalim, pentru a incerca sa scrie o declaratie comuna destinata conferintei internationale de pace in Orientul Mijlociu pe care SUA au planificat-o in noiembrie. Numai ca Israelul se rezuma la "declaratii de principii", in timp ce palestinienii vor un calendar spre independenta.

intr-un conflict atat de vechi si de marcant, orice gest este politic - de aceea, migalirea preparativelor nu mai lasa timp si pentru decizii curajoase. Olmert are o echipa de patru negociatori, Abbas doar trei. intalnirea are loc la resedinta premierului israelian din Ierusalimul dorit ca resedinta si de palestinieni. Mai mult, intr-un cort tipic festivalului evreiesc al Tabernaculelor - in plina luna a Ramadanului.

"Pierdere de vreme"

Desi negocierile de pace si statalitate dintre israelieni si palestinieni s-au reluat dupa sapte ani - si dupa preluarea puterii in Gaza de un guvern Hamas care nici nu concepe negocieri cu Israelul -, intalnirea dintre Ehud Olmert si Mahmud Abbas nu este una istorica. in ajun, Abu Abbas a calificat intalnirea drept "pierdere de vreme", daca nu va duce decat la declaratia de principii dorita de Olmert.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.