Reality-show-ul "Schimb de neveste" este difuzat in mai multe tari europene, inclusiv in Romania, unde e prezentat de Prima TV, sub titulatura "Schimb de mame". In Lituania insa, show-ul a scandalizat opinia publica inca de la lansare, deoarece producatorilor li se reproseaza ca incalca valorile familiale si drepturile copilului.

In cadrul emisiunii, o mama vine sa traiasca timp de zece zile in casa unei alte familii si totul este filmat permanent cu mai multe camere video. Participantii nu primesc premii, singurul obiectiv al show-ului fiind acela de a arata cum se pot comporta oamenii in afara spatiului lor cotidian.

Totusi, conform opiniei presedintelui comisiei parlamentare pentru apararea familiei si copiilor, Rima Baskiene, emisiunea "merge prea departe". "Am vrut sa atragem atentia opiniei publice asupra faptului ca aceasta emisiune nu este compatibila cu nevoile copiilor si ca risca sa aiba o influenta negativa asupra valorilor lor.
Adultii pot face ce vor, dar copiii nu trebuie implicati", a declarat parlamentarul. "Se pare ca obiectivele comerciale sint puse inaintea obligatiilor morale. O asemenea emisiune incalca drepturile fundamentale ale copilului si cauzeaza prejudicii enorme societatii", afirma un comunicat al comisiei.

Nevestele se apara

Producatorul lituanian al show-lui, Justinas Milusauskas, a precizat ca sase familii au luat deja parte la ceea ce el numeste, "acest experiment social". "Nu este o emisiune vulgara. Toate speculatiile despre incalcarea moralei si a valorilor familiale nu au nici un fundament. Femeia care merge in casa unei alte familii are camera separata, nu avem intentia de a provoca ruperea unor familii", a declarat Milusauskas. Referitor la copii, producatorul a tinut sa precizeze: "Nu am auzit sa se faca acuzatii referitoare la incalcarea drepturilor copiilor cind parintii ii lasa cu bonele pentru a putea merge la serviciu".

Dalia, una dintre "nevestele" participante la emisiune, care are un fiu de 16 ani, este cea mai infocata partizana a acestui show. "Copiii inteleg ce se intimpla si nu sint afectati. Toate acuzatiile sint nefondate. Emisiunea nu are nimic de-a face cu sexul si divortul. Chiar am ramas prieteni de familie cu cei cu care am facut schimb", a declarat femeia.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.