Fostul mare sahist, creditat cu doar 3% din intentiile de vot, crede ca participarea sa simbolica la alegeri ar putea renaste democratia rusa.
Garri Kasparov a obtinut 379 din totalul de 494 de voturi ale delegatilor la congresul formatiunii de opozitie Cealalta Rusie, reuniti duminica la Moscova, pentru a-si alege candidatul la alegerile prezidentiale din martie 2008. In acelasi timp, fostul campion mondial la sah a fost trecut al treilea pe lista partidului pentru legislativele din decembrie anul acesta. Capul de lista este Viktor Gherascenko, fost guvernator al bancii centrale, urmat de Eduard Limonov, liderul Partidului National Bolsevic, care face parte din coalitia condusa de Kasparov.

Simpla nominalizare nu-i garanteaza insa lui Kasparov participarea la prezidentiale, deoarece candidatura sa va trebui inregistrata si exista sanse mari ca ea sa fie blocata. Cealalta Rusie nu are statut de partid politic, iar legea electorala rusa prevede ca doar partidele politice pot participa la alegeri. Mai mult, Partidul National Bolsevic, partener al coalitiei lui Kasparov, este interzis in Rusia, in urma unei decizii a justitiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.