Un iordanian numit "poetul al-Qaida" pentru ca publica poeme in care il glorifica pe liderul Osama ben Laden a fost condamnat, ieri, la 18 luni de inchisoare pentru defaimarea regelui Abdallah al II-lea, potrivit unei surse judiciare.

„Acuzatul Mahmud Zuahiri, cunoscut drept 'poetul al-Qaida', l-a defaimat pe rege intr-un poem publicat pe internet, in care acoperea al-Qaida cu elogii”, potrivit sursei.

Abdel Jabbar Abu Guille, avocatul acuzatului, judecat de un tribunal militar, a dezmintit acuzatiile si a spus ca va face apel, informeaza NewsIn.

Avocatul a recunoscut ca Zuahiri a publicat recent un poem de 12 pagini pe un site islamist "in care celebra jihadul, mujahedinii si atacurile impotriva lui George W. Bush", dar "niciodata nu l-a defaimat pe rege".

Potrivit actului de acuzare, condamnatul frecventa site-urile islamiste pro-al-Qaida, Publica poezii in care il elogia pe Osama ben Laden, precum si pe colaboratorii acestuia, pana la a fi numit poetul al-Qaida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.