Opozitia cere demisia lui Mihail Saakasvili

Presedintele georgian, Mihail Saakasvili, si-a intrerupt vizita la New York si s-a intors de urgenta la Tbilisi din cauza tensiunilor create in tara de arestarea unui fost ministru al Apararii care l-a acuzat pe seful statului de coruptie si implicare intr-un asasinat.

Saakasvili era asteptat astazi in Grecia, dupa ce a participat la Adunarea generala a ONU, dar a preferat sa se intoarca in Georgia, mai ales dupa ce mii de reprezentanti ai opozitiei au iesit in strada, cerandu-i demisia.

Ajuns acasa, Saakasvili a respins acuzatiile formulate impotriva sa de fostul ministru al Apararii Irakli Okruasvili, calificandu-le drept „minciuni impardonabile“. „Acuzatiile lui Okruasvili sunt nefondate, iar el stie foarte bine acest lucru“, a declarat Saakasvili, referindu-se la afirmatiile potrivit carora el ar fi ordonat asasinarea mai multor personalitati.

„Modul meu de guvernare se bazeaza pe respectarea legii si punerea la locul pe care il merita a celor care nu respecta legea“, a adaugat el, citat de AFP. La alegerea sa, in 2004, el promisese sa lupte impotriva coruptiei si sa introduca o adevarata democratie in Georgia, potrivit BBC.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.