Autoritatile Republicii Moldova nu sunt de acord sa renunte la Transnistria in schimbul integrarii europene, a declarat premierul moldovean, Vasile Tarlev, ca reactie la propunerea avansata recent de fostul consilier al presedintelui Vladimir Voronin, Sergiu Mocanu. Acesta a creat la Chisinau o miscare politica pentru separarea Republicii Moldova de Transnistria, un proces care sa permita Moldovei sa se apropie de Uniunea Europeana.

"Aceasta initiativa nu face obiectul niciunei dis­cutii. Suveranitatea, indepen­denta, integritatea teritoriala, securitatea Moldovei nu pot fi obiect de discutii", a declarat premierul moldovean, citat de ITAR-TASS.Sergiu Mocanu, fost consilier al presedintelui Voronin pe probleme de politica externa, a avansat, la inceputul saptamanii trecute, o propunere in care analistii vad un "Plan Bel­kovski-2''.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.