Cu doua zile inaintea alegerilor legislative din Ucraina, Rusia anunta ca pretul gazelor importate de Kiev va depinde de componenta noului guvern.
Pretul gazelor livrate de Rusia Ucrainei ar putea creste de la 130 de dolari mia de metri cubi, atit cit plateste acum Kievul, la 230 de dolari, daca guvernul care va rezulta in urma anticipatelor de duminica va fi controlat de o alianta prooccidentala, au declarat surse din cadrul Gazprom, citate de cotidianul rusesc “Kommersant”. Daca guvernul va fi format de fortele proruse, conduse de actualul premier Viktor Ianukovici (foto), pretul ar creste cu doar 15-45 de dolari pe mia de metri cubi, au precizat aceleasi surse. “Pretul gazelor va fi decis in cadrul unor negocieri. Totul va depinde de componenta guvernului”, a confirmat Viktor Cernomirdin, ambasadorul rus la Kiev.

Desi alegerile au fost prezentate ca singura modalitate de iesire din criza politica, sondajele de opinie arata ca rezultatele nu vor aduce schimbari majore in componenta parlamentului. Nu mai putin de 20 de partide si coalitii s-au inscris in lupta pentru cele 450 de mandate de deputati, insa protagonistii sint aceiasi din ultimii ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.