Aureola lui Bill Clinton inca mai are puterea de a umbri candidatura lui Hillary in mass-media, scria ieri cotidianul francez "Le Figaro" intr-o corespondenta de la New York.

Inaugurand al treilea summit filantropic in favoarea dezvoltarii si mediului inconjurator, fostul presedinte si-a regasit, in mijlocul unei multimi de aproape 1.300 de personalitati venite din 72 de tari, rolul preferat, intampinandu-i pe cei 52 de sefi de stat si de guvern, in functie sau nu, invitati la eveniment. O reuniune unde ministrul francez al afacerilor externe, Bernard Kouchner, s-a putut intersecta cu secretarul general al Ligii arabe, Amr Mussa, sau cu presedintele ruandez Paul Kagame. Prezenta, pe scena devenita tribuna, a fostului vicepresedinte Al Gore, sau a presedintelui Bancii Mondiale, Robert Zoellick, a readus un pic din atmosfera fostei presedintii americane. Dar acest "Davos" new-yorkez nu vrea sa devina un club al bogatilor.

Bill Clinton a anuntat lansarea unui site de internet, o baza de date care cuprinde un milion de grupuri de binefacere si care sunt dispuse sa-si ofere serviciile persoanelor care le solicita ajutorul, oricat de modeste ar fi. "Dorim sa le oferim sansa de a adera la actiunea noastra in diferite domenii: educatie, sanatate, lupta impotriva saraciei, energie si schimbari climatice", preciza fostul locatar al Casei Albe, care doreste, in egala masura, sa-i mobilizeze pe tineri. in acest sens, sambata, el va anima impreuna cu solistul grupului U2, Bono, o dezbatere care va fi transmisa pe canalul muzical MTV. Principiul de baza se aplica atat marilor, cat si micilor donatori: obligatia de a-si onora promisiunile, de a se tine de cuvant. Cinci candidati la editia 2007 a actiunii lui Clinton au fost nevoiti sa restituie banii alocati pentru incriere - 15.000 de dolari - pentru ca nu si-au indeplinit promisiunile. Bill Clinton vrea concretete.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.