Politia anticoruptie din Cehia a anuntat, in cursul zilei de ieri, ca a demarat o ancheta privitoare la situatia materiala a fostului premier social-democrat Stanislav Gross, in urma unor dezvaluiri legate de o tranzactie suspecta cu titluri, informeaza NewsIn.

Presa a publicat informatii potrivit carora Gross a cumparat recent titluri de la compania energetica Moravia Energo, pentru suma de 10 milioane euro. "Este o tranzactie neobisnuita, suspecta", a comentat un cotidian important.

Actualul premier, Jiri Paroubek, l-a invitat astfel, in cursul zilei de ieri, pe Stanislav Gross sa dea mai multe explicatii pe tema averii pe care o detine.

Gross s-a retras din functia de premier in aprilie 2005, discreditat tot de un scandal pe tema averii sale. Pe atunci, nu a putut da explicatii credibile despre provenienta a 1,2 milioane de coroane (43.450 de euro) folosite in 1999 pentru cumpararea unui apartament. De cand s-a retras din postul de premier si de lider al Partidului social-democrat, Gross, in prezent de 37 de ani, lucreaza ca simplu avocat stagiar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.