Departamentul de Stat american s-a lansat ieri, in universul supraaglomerat al blogurilor, cu Dipnote, un forum destinat schimbului de opinii despre politica externa a Statelor Unite, informeaza NewsIn.

Noul blog promite sa se debaraseze de jargonul diplomatic si invita publicul sa discute problemele arzatoare ale lumii actuale. Departamentul american de stat fost deja nevoit sa dea explicatii cu privire la numele pe care l-a ales pentru blogul sau.

"Suntem noi in acest domeniu. Se pare ca deja ne-am incalcat angajamentul, prin folosirea jargonului Departamentului de Stat pentru numele blogului nostru", a declarat purtatorul de cuvant, Sean McCormack. "'Dipnote' se refera la o nota diplomatica. Este unul dintre multiplele moduri in care guvernele comunica oficial intre ele", a explicat McCormack.

Pentru inaugurarea blogului, intrebarea lansata in dezbatere a fost: "Cine trebuie sa fie autorizat sa aiba arma atomica?".

Reactiile la deschiderea site-ului sunt in general entuziaste, comenteaza NewsIn.

"John din Oregon" scrie: " au aparut cateva raze de soare in plus pe culoarele lungi si intunecare ale Departamentului de Stat, odata cu lansarea blogului". "Sper ca acest 'dezinfectant' (...) va putea ajuta putin la refacerea reputatiei Statelor Unite in interiorul tarii si printre prietenii nostri din lume", comenteaza el.

"Vom vedea daca aceasta nu se va dovedi doar o alta manevra politica obscura", scrie un anume Joe, mai sceptic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.