Georgia si Rusia au intrat in conflict la ONU, in cursul zilei de miercuri, pe tema unui incident in care fortele georgiene au ucis doi militari rusi care ar fi antrenat rebeli in regiunea separatista Abhazia, informeaza NewsIn.

Presedintele georgian, Mihail Saakasvili, a declarat in Adunarea generala a ONU ca una dintre persoanele ucise la 20 septembrie era un locotenent-colonel rus. Saakasvili si-a mentinut pozitia prin acuzatii pe care le-a adus Moscovei. "Nu poti sa nu te intrebi ce facea un colonel al armatei ruse in padurile Georgiei, organizand si conducand un grup de rebeli inarmati, intr-o misiune terorista", a declarat presedintele Georgiei.

Trimisul rus, Vitali Ciurkin, a declarat, pe de alta parte ca trupele georgiene au efectuat un atac neprovocat asupra "unei tabere de antrenament antiterorism" din trecatoarea Kodori si ca au ucis doi instructori rusi, impuscandu-i in cap. "Au facut totul pentru a agrava tensiunile", a subliniat Ciurkin.

Relatiile dintre Rusia si Georgia sunt tensionate de cand Saakasvili a ajuns la putere in urma unei miscari ample de proteste, in 2004. Rusia a intrerupt transportul si legaturile comerciale cu Georgia anul trecut, dupa ce Tbilisi a arestat patru ofiteri rusi acuzati de spionaj. In august, Georgia a acuzat Moscova ca a lansat o racheta asupra teritoriului sau, dar Moscova a negat categoric.

"Acest comportament nesabuit si periculos trebuie sa inceteze", a declarat Saakasvili la ONU.
Georgia regreta orice pierdere de vieti omenesti si va face tot posibilul pentru "evitarea violentei si a unor confruntari", a precizat in acelasi timp Saakasvili, dupa cum Informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.