Oficialii UE sint acuzati ca au modificat designul noii monede euro, aflata deja in circulatie, excluzind Turcia din harta Europei largite.
Comisia Europeana a propus initial schimbarea hartii Europei desenate pe monedele de la 10 centi la 2 euro cu una mai extinsa, care sa ajunga in est pina la Marea Caspica si care sa includa Turcia, relateaza „Financial Times“. Desi apare intr-adevar extinsa spre est, incluzind Belarus, Republica Moldova si parti din Rusia, harta euro nu cuprinde Turcia. Comisia nu a dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect, dar nu a negat ca „noul design adoptat nu este exact cel propus de CE“. Purtatorul de cuvint al Comisiei, Amelia Torres, a precizat ca s-a dorit crearea unui nou design care sa fie mai mult stilizat decit o reprezentare geografica reala a Europei, pentru ca aceasta ar fi mai greu de transpus pe o suprafata atit de mica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.