Cel putin patru persoane au fost ucise, 100 au fost ranite si 200 arestate, astazi, de fortele de securitate din statul Birmania. Fortele armate au reprimat astfel, mai multe manifestatii ale calugarilor budisti si ale sustinatorilor lor, la Yangon.

Mai mult de patru persoane, dintre care trei calugari budisti, au fost ucise si 100 au fost ranite, in incidente cu fortele de securitate, au precizat oficiali birmani si martori.

Un civil a fost impuscat mortal, a anuntat o sursa medicala sub acoperirea anonimatului, deoarece nu are voie sa discute cu presa. Alti trei civili au fost raniti de gloantele fortelor de securitate, iar printre acestia se numara o femeie.

Un preot budist a fost ucis prin impuscare in timp ce incerca sa dezarmeze un soldat si alti doi preoti au murit batuti. Incidentele au avut loc la celebra pagoda Shwedagon de la Yangon, punct de adunare al calugarilor care au preluat conducerea manifestatiilor zilnice impotriva regimului, informeza NewsIn.

Junta militara din staul Myanmar, cunoscut sub numele vechi de Birmania, a incercat astazi sa puna capat miscarii prodemocratice organizate in tara, incercand sa impiedice, prin constrangere, orice manifestatie la Yangon. In pofida acestor incercari, protestantii s-au adunat pe strazi.

Fortele de securitate au facut uz de bastoane, de gaze lacrimogene si au tras focuri de arma pentru a incerca sa-i disperseze pe manifestanti.

In urma stirilor tulburatoare despre evenimentele din Birmania, si in urma atentiei speciale pe care presa internationala a acordat-o evenimentului, Statele Unite au adoptat si o pozitie oficiala in legatura cu protestele populatiei din Birmania.

George W. Bush a anuntat astfel, noi sanctiuni impotriva regimului birman, a denuntat "domnia fricii" din aceasta tara si a indemnat regimul militarizat sa respecte drepturile populatiei si sa nu mai foloseasca violenta pentru a reprima manifestarile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.