Zeci de mii de protestatari, printre care calugari budisti, infrunta fortele de ordine ale guvernului militarizat din Birmania. Protestatarii nu s-au lasa intimidati de focurile de arma si de amenintarile oficialior si s- au adunat in cartierul unde au loc manifestarile, dupa ce , fortele de ordine reusisera sa disperseze prima manifestatie a zilei.

Administratia militarizata din capitala Yangon, incearca sa impiedice manifestantii . Zeci de persoane au fost arestate si mai multi calugari au fost batuti, informeaza NewsIn.

Politia si armata au tras in aer si au folosit gaze lacrimogene in Yangon, unde mii de civili s-au strans la trecerea calugarilor budisti care protesteaza fata de junta la putere, relateaza de asemenea si AFP.

Civilii, care s-au strans la 13.30 (10.00, ora Romaniei) in cartierul in care se afla pagoda Sule, ii ovationau pe calugarii budisti care manifestau in pofida dispersarii unei alte manifestatii anterior.

Multimea striga fortelor de ordine: "Sunteti imbecili!", iar politia si armata au inceput sa traga in aer, spun martorii.

"Ne insulta religia si calugarii", a spus un barbat, alungat din zona de gazele lacrimogene. Tiruri de somatie au fost auzite si in alte cartiere unde au loc manifestatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.