Un medic italian, suporter al eutanasiei, sustine ca fostul Suveran Pontif ar fi ales sa nu fie hranit artificial in ultimele saptamani de viata.
Un specialist italian in terapie intensiva a starnit mania Vaticanului si o noua controversa in lumea catolica. Acesta a publicat un articol in care sustine ca Papa Ioan Paul al II-lea, fostul Suveran Pontif care a murit pe 2 aprilie 2005, nu a trecut in lumea celor drepti din cauza bolii, ci mai degraba printr-o metoda pe care insasi Biserica Catolica o considera un pacat capital - sinuciderea asistata.

Medicul italian Lina Pavanelli a declarat intr-un articol intitulat „Dulcea moarte a lui Karol Wojtyla”, in care foloseste numele de botez al lui Ioan Paul al II-lea, ca fostul Papa a ales sa nu fie hranit artificial in momentul in care, din cauza bolii Parkinson, nu a mai putut inghiti alimente.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.