Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, si fostul vicepresedinte american Al Gore se vor alatura liderilor mondiali astazi, la ONU, pentru a-i convinge de necesitatea discutiilor destinate masurilor de combatere a incalzirii globale.

In cursul zilei de astazi, are loc la New York, o reuniune fara precedent a ONU, pe tema incalzirii climatice, la care participa circa 140 de tari, dintre care 80 sunt reprezentate de sefii de stat sau de guvern.Reuniunea, programata in ajunul deschiderii celei de-a 62-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU, se intituleaza "Viitorul in mainile noastre: schimbarile climatice, o provocare pentru liderii nostri".

La aceasta reuniune participa si guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger. Fostul actor crede ca, tarile bogate si cele sarace au responsabilitati diverse in ceea ce priveste incalzirea globala si ca a venit timpul sa se puna capat invinovatirilor reciproce. "Consecintele schimbarii climei sunt atat de presante, incat nu mai conteaza cine este de vina pentru ceea ce s-a intamplat in trecut", considera fostul actor.

La aceeasi reuniune, participa astazai si Al Gore, fost vicepresedinte si contracandidatul presedintelui George W. Bush la alegerile prezidentiale din 2000. Gore este autorul unui documentar despre incalzirea globala, "An Inconvenient Truth" (Un adevar care deranjeaza), care a luat in 2007 Premiul Academiei pentru film documentar. Dupa ce a plecat de la Casa Alba, fostul vicepresedinte s-a transformat intr-un sustinator ferm al luptei impotriva incalzirii globale, tinand conferinte pe aceasta tema in intreaga lume.

Prin organizarea acestei conferinte, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, vrea sa trezeasca constiinta responsabilitatii liderilor mondiali in privinta incalzirii climatice, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.