Rusia profita de cresterea pretului energiei pentru a scoate infrastructura din paragina. Occidentul este invitat intr-o afacere de 1.000 de miliarde $, supravegheata de serviciile secrete.
Vladimir Putin a anuntat ca Moscova a planificat o investitie de 1.000 de miliarde de dolari in infrastructura, in urmatorul deceniu, proiect in care investitorilor privati din tara si din strainatate le este rezervat un rol insemnat. „Vom folosi cele mai moderne si mai eficiente mecanisme financiare. In acelasi timp, vom tine cont ca investitorii privati, atit interni, cit si externi, sa aiba un rol insemnat“, a declarat Putin la al saselea Forum International de Investitii, desfasurat vineri la Soci.

Prim-vicepremierul Serghei Ivanov a precizat ca Rusia va investi sapte miliarde de dolari in modernizarea companiei de distributie a electricitatii si alte cinci miliarde in compania nationala a energiei nucleare. Moscova vizeaza construirea a 4.000 de kilometri de sosele si investitia a aproape 500 de miliarde de dolari in sistemul feroviar pina in 2030. „Vrem sa largim competitia. In acele domenii unde mentinerea monopolurilor este justificata economic sintem pregatiti sa privatizam maximum de servicii de intretinere si service“, a precizat Ivanov.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.