Ministerul de Interne de la Londra nu intentioneaza sa renunte la restrictiile impuse imigrantilor romani si bulgari, informeaza presa britanica.

Continuarea acestor masuri ii va determina pe romani si pe vecinii nostri de la sud de Dunare fie sa munceasca in alte tari, fie sa lucreze in continuare in Marea Britanie, pe piata neagra, situatie care ar conduce la exploatarea si la pierderea taxelor pe venit.

Potrivit saptamanalului The Observer, responsabilii de la Interne, care au anuntat anul trecut ca vor revizui aceste masuri periodic, cred ca restrictiile de pe piata muncii impuse Romaniei si Bulgariei nu trebuie eliminate si recomanda prelungirea acestora cu cel putin un an. Planul Ministerului de Interne, motivat de presiunile exercitate de serviciile publice din Marea Britanie, a iritat Ministerul britanic de Externe, care cere ca restrictiile sa fie eminate, dar si guvernele celor doua tari in chestiune, care denunta faptul ca sunt tratate ca membri de rangul al doilea.

Incepand din aprilie anul viitor va fi introdus un nou sistem pe puncte, pe care Ministerul de Interne intentioneaza sa il mentina pana la luarea unei decizii privind deschiderea pietei muncii pentru lucratorii romani si bulgari, masura pe care Marea Britanie este obligata sa o adopte cel tarziu in 2012, aminteste Mediafax. Daca restrictiile ar fi ridicate, numarul romanilor si bulgarilor care ar merge in Marea Britanie sa-si caute un loc de munca s-ar situa intre 40.000 si 300.000. Ministerul de Interne sustine insa ca estimarile din anii precedenti (in 2005, 400.000 de imigranti au sosit in Marea Britanie, majoritatea din Europa de Est, in timp ce Londra nu astepta decat 185.000) au fost nerealiste si la fel s-ar putea intampla si cu estimarile de anul acesta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.