Drapelul spaniol a ajuns o raritate pe cladirile oficiale din regiunile autonome Catalonia si Tara Bascilor, motiv pentru opozitia de dreapta sa-i acuze pe socialistii la putere de nesocotirea simbolurilor nationale.
Cu sase luni inaintea alegerilor legislative, scena politica spaniola este in fierbere. Drapelele spaniole au fost date jos de pe institutiile publice din Catalonia - provincie autonoma condusa de socialisti in coalitie cu partide nationaliste - cu ocazia sarbatorii catalane Diada - Ziua Nationala a Cataloniei.

Scandalizati de situatie, conservatorii din Partidul Popular (PP) au cerut socoteala premierului socialist, Jose Luis Rodriguez Zapatero. "Acest lucru nu va mai preocupa, domnule presedinte al Executivului spaniol, ca drapelul Spaniei nu flutura deasupra catorva sute de primarii din Tara Bascilor, din Navarra sau din Catalonia, fiind violate astfel legea si Constitutia?", l-a intrebat retoric purtatorul de cuvant al PP, Pio Garcia Escudero, pe primul-ministru, in cursul unei sedinte a Senatului. Drept raspuns, premierul le-a reprosat conservatorilor ca se lanseaza intr-o polemica "de mica anvergura" asupra unei realitati mai vechi, cu care s-au confruntat si guvernele precedente.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.