Inca din iunie, un grup de experti americani lucreaza la planul de atac asupra Iranului

Fortele aeriene americane au infiintat un grup secret de planificare strategica, cu misiunea de a „purta urmatorul razboi", pe fondul intensificarii tensiunilor cu Iranul, relateaza publicatia britanica "The Sunday Times".

Grupul "Proiectului Check­­mate" (sah mat), suc­ce­­so­rul celui care a planificat campania aeriana din timpul razboiului din Golf din 1991, a fost reinfiintat de Pentagon in secret, in aceasta vara.

Grupul ii raporteaza direct generalului Michael Moseley, seful Fortelor aeriene americane, si este format din circa 30 de ofiteri de top ai aviatiei, experti in aparare si cyberspace, care au acces oricand la Casa Alba, CIA si alte servicii secrete.

Planuri detaliate ale unui posibil atac asupra Iranului au fost puse la punct inca de acum doi ani, de CENTCOM (comandamentul central american), sus­tin surse militare.

Misiunea Checkmate este "sa furnizeze planuri realiste din punct de vedere strategic, operational si tactic, care pot fi sustinute logistic si sunt fezabile din punct de vedere politic". Grupul este condus de generalul de bri­gada Lawrence "Stutz" Stut­zriem, considerat unul din­tre cei mai straluciti ofi­teri ai aviatiei americane, si de adjunctul sau, dr. Lani Kass, fost ofiter in armata israeliana si expert in informatica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.