Doi studenti au fost impuscati la Universitatea de stat din Delaware, Statele Unite, in jurul orei locale 1.00. Un barbat suspect pentru acest atac, este dat in urmarire, informeaza NewsIn.

Victimele, un barbat si o femeie, au fost duse la spital. Studentul este in stare stabila, iar studenta are rani grave, potrivit unui comunicat de pe site-ul universitatii. "Cred ca tanarul este in afara oricarui pericol. Nu pot sa spun acelasi lucru despre cealalta victima", a declarat un purtator de cuvant al universitatii, Carlos Holmes, citat de CNN.

Cursurile au fost anulate pentru toata ziua si toti cei din campus au fost sfatuiti sa ramana in camere. Accesul in interiorul campusului a fost restrictionat.

Imediat dupa incident, universitatea a afisat cu promptitudine avertismente in caminele de studenti si pe site-urile interne, iar un avertisment vocal este transmis de un robot telefonic la fiecare ridicare a receptorului, informeaza NewsIn.

"De fiecare data cand cineva ridica un receptor, se difuzeaza automat un mesaj care descrie situatia. Am folosit toate instrumentele pe care le aveam la dispozitie", a declarat purtatorul de cuvant al Universitatii Delaware.

Acesta nu este primul incident de acest fel petrecut intr-o universitate americana. In data de 16 aprilie, 33 de persoane au fost ucise de un student, in campusul universitatii Virginia Tech. Un raport dat publicitatii in august, a criticat reactia intarziata a conducerii universitatii si mai ales faptul ca studentii nu au fost alertati la timp cu privire la situatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.