Presedintele Statelor Unite, George Bush, si-a exprimat speranta ca Iranul va putea fi convins prin mijloace diplomatice sa renunte la ambitiile sale nucleare.

Declaratia de joi a presedintelui american survine unui avertisment lansat miercuri de Iran ca raspuns la dezbaterile occidentale privind posibilitatea unui razboi legat de programul nuclear iranian.

Teheranul a spus ca va folosi orice mijloace pentru a se apara si ca va raspunde daca Israelul va ataca intai.

Presedintele Bush a spus ca trateaza cu toata seriozitatea amenintarile Iranului la adresa Israelului, despre care spune ca este un aliat puternic al Americii.

„Am spus mereu ca sper sa convingem Iranul sa renunte la orice ambitii de a fabrica arme si sa o faca pasnic”, a declarat George Bush.

El va participa la Adunarea Generala a ONU saptamana viitoare si a precizat ca va insista pe adoptarea de sanctiuni economice impotriva Iranului.

„Trebuie sa transmite un mesaj clar Iranului ca exista o cale mai buna pentru ei decat izolarea, fie ea financiara sau economica”, a declarat George Bush.

Ideea unor noi sanctiuni ar putea intampina rezistenta insa la ONU care a adoptat deja doua seturi de sanctiuni, chiar daca mai putin aspre decat se dorea din cauza insistentei Rusiei.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.