Cea mai inalta instanta din statul american New York a decis ca Departamentul de Pompieri va trebui sa prezinte presei toate inregistrarile cu apelurile si transmisiile radio efectuate catre World Trade Center in ziua atentatelor de la 11 septembrie 2001. Magistratii Curtii de Apel au decis, cu o majoritate de patru la trei, in favoarea accesului la informatie solicitat de "New York Times" si familii ale victimelor.

De asemenea, vor fi date publicitatii rapoarte interne ale Departamentului de Pompieri cu privire la eforturile de salvare intreprinse dupa cele mai sangeroase atentate din istoria Statelor Unite, informeaza Agentia China Noua. Accesul la materialele mentionate va fi complet, insa cu exceptia acelor portiuni de natura sa provoace durere apropiatilor victimelor.

Totusi, si aceste eventuale exceptii vor trebui analizate individual de un judecator. In baza deciziei, doar apelurile sosite la World Trade Center dinspre Departamentul de Pompieri vor putea fi publicate. Apelurile din cladirea distrusa vor fi date publicitatii doar cu acordul celui care a efectuat apelul sau, in cazul in care acesta a decedat, cu acordul familiei.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.