Guvernul spaniol va transmite spoturi tv foarte emotionante, in Vestul Africii in incercarea de a combate migratia ilegala, transmite BBC News.

Demersul guvernului spaniol a fost generat de un ingrijorator numar de 6, 000 de oameni care au murit incercand sa ajunga in Insulele Canare, teritoriu al Spaniei. Pentru a emigra, africanii isi risca viata intr-o calatorie de 12 zile pe mare, in barci de pescuit.

Campania cu spoturi tv pe care o propune guvernul spaniol, este in valoare de 1,4 milioane de dolari. Spoturile vor fi difuzate timp de 6 weekenduri pentru inceput in Senegal si se va adresa posibililor imigranti cu sintagma, ”Nu iti risca viata degeaba. Tu esti viitorul Africii”.

Scopul campaniei este acela de a descuraja potentialii migratori care vor sa strabata un drum periculos cu barca, pentru a ajunge in Insulele Canare. Luna aceasta, spre exemplu, s-au inecat 10 africani care incercu sa ajunga in cel mai important oras al Insulelor, Gran Canaria. Si in iulie, 50 de oameni au murit pentru ca barca lor s-a rasturnat.

Dar dorinta imigrantilor de a veni in Spania a fost incurajata si de catre o decizie a guvernului din Spania, de a legaliza migrtia si de a le permite strainilor sa ramana. Guvernul de la Madrid s-a razgandit insa in aceasta privinta, din cauza unei suprapopulari a teritoriului spaniol.

Ingrijorarea guvernului este justificata si in aceasta privinta, pentru ca datele arata ca, in perioada Ianuarie August, aproape 7000 de africani au reusit sa ajunga in Insulele Cnare, dupa cum informeaza BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.