Statele Unite imping lumea catre "o criza economica devastatoare" mobilizand "resurse inimaginabile" pentru a dobandi peste tot bogatii " in schimbul unor bucati de hartie", dolarii, a afirmat Fidel Castro, in cotidianul oficial Granma.

Chiar daca a fost obligat sa se retraga de la putere din cauza unei boli care il tine imobilizat intr-o camera de spital, Fidel Castro nu inceteaza sa isi faca simtita prezenta in viata publica a tarii si a lumii, prin declaratiile pe care le face prin intermediul diferitelor mijloace mediatice din Cuba pe care pe care le coordoneaza.

In aproape cinci din cele opt pagini ale cotidianului Granma, presedintele cubanez scrie, in articolul cu titlul "Minciuni deliberate, morti straini si agresiune impotriva economiei mondiale", despre anumite episoade ale Razboiului Rece care a condus la caderea URSS-ului.

"Rezultatul final al marii conspiratii" occidentale, in principal britanico-americana, impotriva Uniunii Sovietice, este faptul ca "in prezent lumea este amenintata de o criza economica devastatoare", a subliniat Fidel Castro, dupa cum informeaza NewsIn.

In "Minciuni deliberate, morti straini si agresiune impotriva economiei mondiale", liderul comunist din Cuba, incrimineaza America. Castro a citat declaratii si carti de memorii ale figurilor Razboiului Rece, printre care Henry Kissinger, Ronald Reagan, Margaret Thathcher, Francois Mitterand sau Mihail Gorbaciov. "Din pacate URSS s-a prabusit", spune Fidel Castro in cel de-al 45-lea articol, cel mai lung de pana acum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.