Premierul Libanului a cerut Natiunilor Unite ajutorul in investigarea asasinarii fostului parlamentar antisirian Antoine Ghanem, ucis miercuri, la Beirut intr-un atentat.

Antoine Ghanem din Partidul Crestin Falangist a murit in Beirut intr-un atac pentru care este invinovatit Damascul, informeaza NewsIn.

Intr-o scrisoare adresata secretarului general al ONU, premierul libanez Fouad Siniora a cerut "asistenta tehnica pentru demersurile de investigare a asasinatului". Siniora a spus ca cinci civili au fost ucisi in suburbia vestica a Beirutului si peste 50 de persoane au fost ranite. El a subliniat ca "acest asasinat ingrozitor este cel mai recent dintr-o serie de atacuri care au vizat politicieni libanezi" si a fost comis cu cateva zile inainte de o reuniune a Parlamentului legata de alegerea unui nou presedinte.

Ghanem este al saptelea politician antisirian care este ucis in Liban de la 14 februarie 2005, cand a fost asasinat fostul premier Rafiq Hariri.

ONU condamna vehement aceste asasinate, prin vocea secretarului general al organizatiei, Ban Ki-moon care a afirmat ca a fost "socat de asasinarea" lui Ghanem. "Astfel de acte de terorism care vizeaza subminarea stabilitatii politice a Libanului sunt inacceptabile", a declarat si purtatorul de cuvant al secretarului general, Michele Montassaid.

Consiliul de Securitate, a condamnat de asemenea atacul, iar ONU a infiintat deja o comisie pentru investigarea asasinarii lui Ghanem.

Fostul politician a avea 64 de ani si facea parte dintr-o coalitie guvernamentala antisiriana ce se afla intr-un coflict de putere declansat de factiuni sustinute de Damasc si de gruparea siita Hezbollah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.