Zeci de ingineri iranieni si 15 ofiteri sirieni au murit intr-un accident produs la montarea unui focos chimic pe o racheta Scud, din cauza emisiei de gaze letale. Despre incidentul din luna iulie s-a aflat abia acum.
Prestigioasa revista specializata in subiecte militare „Jane's Defence Weekly“ a dezvaluit faptul ca Iranul si Siria coopereaza in domeniul armelor de distrugere in masa. Dovada o reprezinta un accident ce a implicat armament chimic, produs in Siria la 23 iulie, accident in care au murit zeci de ingineri iranieni si 15 ofiteri sirieni.

Echipa siriano-iraniana incerca sa monteze un focos chimic pe o racheta Scud atunci cind a avut loc explozia, prin care au fost raspinditi in atmosfera agenti chimici letali, inclusiv gaz neurotoxic sarin. La vremea respectiva au existat unele informatii despre accident, dar guvernul sirian nu a furnizat in mod oficial nici o data. De asemenea, in acel moment nu existau informatii despre implicarea Iranului in accident.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.