Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, ieri, ca intentioneaza sa anuleze restrictia privitoare la purtarea valului islamic in universitati, in cadrul noii reformei constitutionale, informeaza NewsIn.

Declaratiile lui Erdogan ar putea alimenta tensiunile cu elita laica, care ii include si pe generalii din armata turca. Armata, care se considera gardian al regimului laic, si-a manifestat deja de mai multe ori ostilitatea fata de noul presedinte, pe care il banuieste ca vrea sa islamizeze tara. Aparatorii laicitatii sustin ca o reintoarcere la traditia valului islamic ar insemna un mod de a respinge sistemul.

Premierul Turciei, care a obtinut recent un mandat de 5 ani in guvern, ignora insa toate reactiile de antipatie care vin din partea celor care resping o revenire la traditia islamica.

"Dreptul la o educatie superioara nu poate fi restrictionat din cauza a ceea ce poarta o femeie. Astfel de probleme nu exista in societatile occidentale, dar este o problema in Turcia si cred ca datoria celor din politica este sa o rezolve", a declarat premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru Financial Times.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.