Comisia Europeana a adoptat luni al treilea raport referitor la regimul de vize cu terte state, documentul constatand o serie de progrese, in pofida unor probleme cu statutul Romaniei si Bulgariei, care au aderat de curand la Uniunea Europeana, informeaza un comunicat oficial.
“De la aplicarea in iunie 2005, regimul total de reciprocitate in acordarea vizelor a fost atins sau este pe cale sa fie atins in relatia cu numeroase state terte. Exista unele probleme cu statutul Romaniei si Bulgariei, unde continua sa existe situatii de nereciprocitate”, apreciaza comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, Franco Frattini.

Principalele concluzii ale raportului arata ca regimul deplin de reciprocitate a fost implementat de Mexic si Noua Zeelanda. Consultarile continua cu alte terte tari: Brunei, Israel, Japonia, Malaysia, Panama, Paraguay si Singapore. in cazul Braziliei, Comisia a recomandat Consiliului UE sa autorizeze inceperea negocierilor pentru semnarea unui acord in sensul scutirii de vize pentru calatoriile de scurta durata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.