Statele Unite au suferit deja o "infrangere", intervenind in Irak, a declarat, duminica, ministrul francez de externe, Bernard Kouchner.

Washingtonul a fost deja infrant in aceasta tara, a declarat el. "Am fost impotriva operatiunii militare americane din Irak. Dar sa intoarcem pagina, ea a avut loc", a precizat ministrul.

"Necesar este ca irakienii si guvernul sa fie ascultati, nu sa se ceara retragerea trupelor americane, chiar daca ar fi mai bine sa existe un calendar de retragere. Presedintele Bush tocmai a propus un calendar al retrgaerii, dar proiectul sau este partial", a adaugat ministrul francez, dupa cum informeaza NewsIn.

"Atat timp cat americanii sunt acolo trebuie sa foloseasca prezenta lor pentru a forma o armata irakiana mai buna, mai mare, si a reforma politia, care este extrem de corupta", a declarat ministrul, care luna trecuta s-a dus la Bagdad, in prima deplasare in Irak a unui ministru francez de la declansarea invaziei, in 2003.

In acelasi timp, Bernard Kouchner, a accentuat dezacordul Frantei in ceea ce priveste politica americana, printr-o afirmatie vehementa: "Diplomatia franceza nu primeste ordine de la Washington".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.