La mai bine de un an dupa ce a preluat puterea de la omniprezentul sau frate Fidel, Raul Castro lasa sa se inteleaga ca nu va parasi prea repede scena politica de la Havana. Mai mult, el a inceput sa faca o serie de schimbari, incercand sa-i convinga pe cubanezi ca poate fi un sef de stat cu drepturi depline, nu doar un presedinte interimar care executa ordinele date de El Lider Maximo de pe patul de spital.

Raul Castro a crescut recent platile pentru producatorii de lapte si carne, a sters datoriile micilor fermieri si ale cooperativelor. in acelasi timp, Raul Castro a renuntat la restrictiile pentru importurile de piese pentru masinile vechi.

Raul a preluat puterea in august anul trecut dupa ce Fidel Castro a fost supus unei interventii chirugicale. Pana acum, Raul nu a facut decat schimbari minore in calitatea sa de presedinte interimar. De la o vreme insa, Raul da semne despre cum va conduce tara cand va prelua intreaga putere. Presedintele interimar s-a aratat preocupat de calitatea vietii din Cuba, a recunoscut ca salariile cubanezilor nu acopera nevoile de baza si i-a criticat pe managerii de stat.