Premierul conservator elen, Costas Karamanlis, se va confrunta cu alegeri legislative riscante duminica, dupa incendiile de padure care au facut 66 de morti in Grecia, la sfarsitul lunii trecute, bulversand nu numai serviciile de urgenta, ci si lumea politica de la Atena, informeaza AFP.

Daca incendiile nu s-ar fi produs, dezvaluind gravele carente din aparatul statului, Karamanlis, liderul partidului Noua Democratie (ND), in varsta de 51 de ani, ar fi avut victoria asigurata in fata rivalilor socialisti din Miscarea Socialista Panelenica (Pasok), condusa de Georges Papandreou.

Inainte de interzicerea publicarii de sondaje, in urma cu 15 zile, studiile aratau o micsorare a distantei dintre cele doua formatiuni, ND mentinandu-se cu greu in frunte.

Daca va castiga aceste alegeri, Karamanlis risca totusi sa aiba o majoritate slaba in parlament de 300 de locuri, ceea ce ar impiedica guvernarea, daca nu se formeaza aliante.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.