Liderii europeni insista pentru mentinerea politicii prooccidentale a Kievului, cu doar doua saptamini inaintea alegerilor anticipate din Ucraina.
Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, si Javier Solana, inaltul reprezentant pentru politica externa si de securitate, s-au intilnit vineri la Kiev cu presedintele Viktor Iuscenko, in cadrul celui de-al noualea summit Ucraina-UE. Mesajul liderilor europeni, care vine cu doua saptamini inaintea alegerilor legislative anticipate din fostul stat sovietic, cere stabilizarea rapida a situatiei politice, astfel incit Ucraina sa poata profita de parteneriatul cu UE.

Este necesar “ca dupa alegeri sa se formeze rapid un guvern si sa se creeze o stabilitate politica”, a apreciat Javier Solana, dupa o intilnire cu Iulia Timosenko, liderul celui mai important partid prooccidental ucrainean. “Directia politicii ucrainene nu are alternativa. Nu ne indreptam spre Vest doar pentru ca este la moda. Aceasta inseamna ca Ucraina va deveni mai puternica si capabila sa actioneze pentru integrarea europeana si in NATO”, a declarat presedintele Viktor Iuscenko, liderul Revolutiei Portocalii din urma cu trei ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.