Agentia spatiala japoneza a lansat cu succes, prima sa naveta spatiala care are misiunea de a explora Luna, informeaza BBC News.

Racheta a fost lansata de la centrul spatial din sudul insulei Tanegashima. In decursul acestui an, orbitalul va colecta date despre originile si evolutia Lunii. Oamenii de stiinta japonezi spun ca aceasta este cea mai complexa misiune lunara de la momentul in care NASA a lansat programul Apollo, in anii '60.

„Am lansat cu succes racheta si am plasat orbitalul”, a declarat Eriko Sunada, purtator de cuvant al Agentiei Japoneze de Explorarea a Spatiului.

Acest proiect se numeste Kaguya, dupa numele unei printese din repertoriul folcloric japonez, care a ajuns pe Luna. Orbitalul va fi pozitionat la 100 km deasupra suprafetei Lunii si va colecta date despre geologia, topografia si mediul satelitului natural al Pamantului.

Purtatorul de cuvant, Eriko Sunada a mai mentionat si faptul ca Japonia isi extinde activitatile in acest domeniu, si ca intentioneaza sa trimita oameni in spatiu, informeaza BBC News.

Aceasta stire survine dupa ce, la sfarsitul lunii trecute, si Rusia a anuntat planuri indraznete cu privire la explorarea Spatiului si la instalarea unei baze permanente pe Luna, pana in 2027. Planurile rusilor ar fi ingreunate insa, de un buget mult mai mic decat cel pe care il are NASA pentru proiectele spatiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.