SUA detin cea mai puternica bomba din lume - are o greutate de 14 tone, este capabila sa doboare tinte aflate adanc sub pamant, depaseste cu mult performantele bombei cu vacuum, testata in ajun de Rusia, si care este destinata Iranului.
O declaratie in acest sens a fost facuta in direct la televiziunea Fox News de Thomas McNerney, presedintele Iran Policy Committee. "Spre deosebire de bomba rusilor, a noastra este in stare sa strapunga in adancime. Ahmadinejad nu detine nimic in Iran pe care noi sa nu-l putem distruge", a spus McNerney. Descriind cateva din eventualele scenarii de forta impotriva Iranului, generalul a precizat ca, in opinia lui, preferabil ar fi un intens atac aerian, cu participarea a 65-70 de avioane construite dupa tehnologia "stels" si "acompaniate" de alte 400 de aparate conventionale. "Astfel, in doar 48 de ore, ar putea fi nimicite 2.500 de tinte, cu lichidarea tuturor obiectivelor nucleare si a sistemului de aparare aeriana", a estimat McNerney.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.