George W. Bush urma sa anunte joi seara daca va retrage din Irak 30.000 de militari pina in vara anului viitor, desi democratii vor o retragere mai consistenta.
Intr-un discurs transmis in direct, joi seara (vineri ora 4.00, ora Romaniei), presedintele american urma sa anunte ca pune in aplicare recomandarile comandantului trupelor din Irak, generalul David Petraeus, ceea ce inseamna ca trupele americane vor reveni la nivelul lor dinainte de suplimentarea din ianuarie 2007. Majoritatea populatiei spera in retragerea cit mai rapida dintr-un razboi care a costat viata a peste 3.700 de militari americani si sute de miliarde de dolari, fara sa fi instaurat in Orientul Mijlociu modelul de democratie pe care l-a promis Bush. Presedintele considera insa ca finalizarea retragerii va apartine succesorului sau, dupa ianuarie 2009, in prezent SUA avind in Irak 168.000 de militari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.