Rata mortalitatii la copii sub cinci ani, a scazut la o cota record, in 2006, anunta UNICEF.

Ann Veneman, directorul executiv de la UNICEF, declara ca aceasta scadere a mortalitatii la copii, sub 10 milioane reprezinta un „moment istoric”. Noi stim ca vietile copiilor pot fi salvate atunci cand acestia au acces la servicii medicale de calitate”, a declarat Veneman.

In intreaga lume, numarul copiilor care au murit in 2006 a scazut sub 10 milioane pentru prima data. Programele de vaccinare impotriva pojarului si a malariei, utilizarea plaselor pentru tantari, alaptarea, au contribuit la acesata scadere, considera specialistii de la UNICEF.

Datele pe care le furnizeaza UNICEF sunt bazate pe analize coordonate de guverne in mai mult de 50 de tari in 2005 si in 2006, relateaza BBC News. Acesta este un „moment istoric”, declara organizatia care se ocupa cu protectia copiilor.”9, 7 milioane de copii au murit in 2006, cu aproape 13 milioane mai putin decat in anul 1990”, mentioneaza UNICEF.

Scaderea mortalitatii a fost remarcata in deosebi in Morocco, Vietnam si Republica Dominicana. De asemenea, si regiunile Americii Latine si Caraibelor sunt pe drumul cel bun in reducerea mortalitatii la copii.

Din pacate insa, cele mai multe morti au fost inregistrate tot in Africa sub-sahariana, 4.8 millioane si in Asia de sud 3,1 milioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.