Asociatia consumatorilor din Italia a cerut populatiei sa nu mai cumpere paste astazi, in semn de protest pentru recenta crestere a preturilor la aceste produse, informeaza BBC News.

Consumatorii au cerut guvernului sa intervina pentru reducerea preturilor la paste. Cresterea pretului la faina din ultima perioada, in conditiile in care cea mai mare cantitate care este folosita in Italia este importata, i-a obligat pe producatorii de paste sa urce pretul produsului lor.

Unul dintre cei mai mari producatori de paste, De Cecco, descrie greva ca simbolica, si declara si ca nu se asteapta la fluctuatii prea mari pe piata din aceasta cauza.

„O portie de paste costa mai putin decat un mar” , a declarat Furio Bragagnolo, vice presedinte al Asociatiei italiene a producatorilor de paste. „Chiar daca s-au decis sa faca greva si sa nu mai cumpere paste, cu siguranta ca vor plati mai mult pe alte produse care sa le inlocuiasca”, a mai adugat Bragagnolo.

Italienii se arata totusi afectati de masurile guvernului de vreme ce pastele sunt mancarea lor favorita. Aici, fiecare italian consuma o cantitate mare de paste, in jur de 28 de kilograme pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.